نوشته شده توسط : كريم شريفي

ریشه تاریخی ضرب المثل پاشنه آشیل

پاشنه آشیل کنایه از همان / نقطه ضعف است . ضرب المثل پاشنه آشیل از کجا آمده است؟
آشیل یا اخیلوس فرزند پله پادشاه میرمیدون‌ها مشهورترین قهرمان افسانه‌ای یونان است که نامش با آثار هومر عجین شده است. طبق بعضی روایات مادرش تتیس پس از تولد او با دو انگشت خود قوزک پایش را گرفت و وارونه در شط افسانه‌ای ستیکس فرو برد و بیرون کشید. بدین جهت تمام اعضای بدن آشیل به جز قوزک پایش همه در دست مادر بود رویین گردید..... سپاهیان یونان که بدون کمک و یاری آشیل قادر نبودند شهر تروا را فتح کنند از اولیس خواستند تا آشیل را به تروا کشاند و موجب وحشت دشمنان گردد. دیری نگذشت که حریف دریافت تیر به هیچ جای آشیل کارگر نیست مگر یک جا، همان قوزک پا یعنی جای دو انگشت مادرش که او را وارونه در آب فرو کرده بود. یکی از تیراندازان مشهور به نام پاریس یا "آپولون" که نقطه‌ی ضعف حریف را پیدا کرده بود تیر زهر‌آلودی درست بر قوزک پای آشیل زد و کارش را ساخت و این عبارت از آن تاریخ ضرب‌المثل شد.
منبع:qudsonline.ir



:: موضوعات مرتبط: داستانهای پند آموز , ,
:: بازدید از این مطلب : 541
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : جمعه 14 خرداد 1395 | نظرات ()
نوشته شده توسط : كريم شريفي

داستان ضرب المثل ديه بر عاقله است


چنانچه يك يا چند نفر از افراد جمعيتي مرتكب جرم يا عمل ناشايست شوند هميشه بر عاقل يا عقلاي آن جمعيت خرده مي گيرند و آنها را مسئول ارتكاب جرم مي شناسند كه نتوانستند مرتكبين را قبل از ارتكاب جرم دلالت و راهنمايي كنند و از ارتكاب اعمال ناشايست آنان قبل از بروز واقعه جلوگيري نمايند.

در اين گونه موارد حرفشان اين است كه ديه بر عاقله است. گاهي نيز گفته مي شود: « اگر فلاني خطا كرد شما عفوش كنيد زيرا ديه بر عاقله است.» كه استفاده از آن به شكل اخير صحيح نيست چه عفو و بخشش ارتباطي با ديه و خونبها ندارد.

اما ريشۀ اين مسئلۀ فقهي كه صورت ضرب المثل يافته به اين شرح است: بر طبق احكام و تعاليم اسلامي اگر كسي ديگري را متعمداً به قتل برساند كيفر او قصاص است يعني بايد كشته شود. در قتل عمدي حق قصاص از براي اولياي مقتول قرار داده شده و ممكن است تراضي طرفين منتهي به ترك قصاص و اخذ ديه و خونبها شود. در اين صورت خونبها از ثروت قاتل به اولياي مقتول پرداخت خواهد شد. اما چنانچه قتل اشتباهاً رخ دهد بدين معني كه قاتل قصد كشتن نداشته و قتل به طور خطا و غير عمد اتفاق افتاده باشد در اين صورت قصاص در بين نخواهد بود و ديه يا خونبها پرداخت مي شود:
و من قتل مومناً خطاً فتحرير بر رقبة مومنة و دية مسلمة الي اهله. و يا به اصطلاح معروف: ان دية الخطا علي العاقلة. يعني: ديه و خونبهاي قتل خطا بر عاقلۀ قاتل واجب است.

كلمۀ عاقله در اين عبارت به معني عاقل و خردمند نيست بلكه جماعت عاقله كه بايد ديۀ قتل اشتباهي را بپردازند عبارت است از : پدر و فرزندان و خويشان پدري از قبيل اعمام و بني اعمام ابي و ابويني و اخوال (دايي ها) و بني اخوال ابي و ابويني قاتل هستند.

اما فلسفۀ ثبوت ديه بر عاقله اين است كه اگر فردي بدون تعمد مرتكب قتل گرديد چون گناهش صرفاً بي احتياطي و عدم توجه بوده و مستحق رحم و عطوفت است علي هذا لازم است مورد شفقت و مهرباني مسلمانان قرار گيرد و نزديكترين مسلمانان همان خويشان و بستگان نزديك قاتل غيرعمد هستند كه بايد خونبهاي قاتل را بپردازند تا به حكم عقل و وجدان از اقارب و بستگان جاهل و ناپخته محافظت نمايند و نگذارند كه آنان از طريق حزم و احتياط خارج شده اشتباهاً مرتكب قتل نفس شوند.
منبع:farsibooks.ir



:: موضوعات مرتبط: داستانهای پند آموز , دنیای ضرب المثلها , ,
:: بازدید از این مطلب : 514
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : جمعه 14 خرداد 1395 | نظرات ()
نوشته شده توسط : كريم شريفي

داستان ضرب المثل ناخوش خر خورده


يك حكيمي بود كه پسرش از آب و گل درآمده بود و درسي خوانده بود و جناب حكيم‌باشي براي اينكه فوت و فن طبابت را به او ياد بدهد او را همراه خودش به عيادت مريض‌هايش مي‌برد. يك روز كه جناب حكيم‌باشي بالاي سر يكي از بيمارها رفت پسرش ديد حال مريض از طبابت بابا بدتر شده و تب او بالا رفته و بستگان مريض هم خيلي پريشان هستند اما بابا خودش را از تنگ و تا ننداخته و مشغول و رفتن به مريض است.

البته پسر حكيم كه جوان بود و بي‌تجربه حساب دستش نبود و نمي‌فهميد قضيه از چه قرار است و باباش چه خواهد كرد؟ اما حكيم‌باشي كاركشته كه بارها توي اين تنگناها گير كرده بود تكليف خودشو خوب مي‌دونست با طول و تفصيل و آب و تاب مريض را معاينه كرد و موقع معاينه كردن هم لفتش داد و بعد از معاينه اخم‌هاشو تو هم كرد و با اوقات تلخي و تغير گفت: «مگه من نگفتم مواظبش باشيد و نگذاريد ناپرهيزي كنه؟»

دور و بری های مريض كه منتظر چنين حرفي نبودند جا خوردند و هاج و واج به هم نگاه كردند و از ميان آنها يكيشون با من و من گفت: «نه خير ناپرهيزي نكرده، نگذاشتيم ناپرهيزي كنه» اما حكيم‌باشي با خاطرجمعي فراوان خيلي قرص و محكم جواب داد: «نه خير، حتماً ناپرهيزي كرده اگر ناپرهيزي نكرده بود با آن نسخه من تا حالا هم تبش بريده بود، هم حالش خوب شده بود»

توپ و تشر حكيم‌باشي كار خودش را كرد و يكي از كسان بيمار با لحني كه پشيماني و عذرخواهي ازش مي‌باريد گفت: «تقصير از ما شد كه روبه‌روي او خربزه پاره كرديم. او هم چشمش كه ديد دلش خواست، ديديم مريضه گناه داره، ما هم يك قاشق نازك بئش داديم».

پسر حكيم وقتي كه ديد همه با تعجب و تحسين به باباش نگاه مي‌كنند با غرور فراوان سراپاي پدرشو ورانداز كرد و باطناً خيلي خوشحال شد كه همچي پدري داره... اما از وقتي كه همراه پدرش به عيادت مريض مي‌رفت گرچه خيلي شگردها ازش ديده بود ولي اين يك چشمه را دفعه اول بود كه مي‌ديد.

وقتي بابا و بچه برگشتند خونه، پسر حكيم‌باشي با اصرار و سماجت از باباش خواست تا اين راز مگو را بهش بگه. حكيم‌باشي هم بادي به بروت انداخت و گفت: «بچه‌جون انقده كه ميگم هرو مي‌ريم عيادت مريض حواست را جمع كن براي همينه.

مگه نديدي وقتي كه داشتيم مي‌رفتيم تو خونه سطل زباله‌شون پر بود از پوست خربوزه و پوست انار، هر وقت نسخه دادي و حال مريض خوب نشد به دور و بر رختخوابش، به اين ور و آن ور اتاق و حياط نگاه كن. اگه يه دونه اناري يا يه تكه پوست خربوزه افتاده بود بدان كه از اون به مريض هم دادند. هوش به خرج بده و به هوش خودت بگو مريض نا پرهيزي كرده».

مدتي از اين مقدمه گذشت و يك روز حكيم ‌باشي زكام سخت شد و ده روزي توي خونه افتاد و حكيم ‌باشي به اين خيال كه پسرش هم فوت و فن كار را ياد بگيره هم مريض‌هاش به سراغ حكيم ديگري نروند او را سر مريض فرستاد و تو محكمه نشوند.

از قضا يك روز اومدند دنبالش و بردنش به عيادت يك مريض، او هم نسخه داد و اومد. پس فرداش كه دوباره به عيارت مريض رفت ناخوش حالش بدتر شده بود پسر هم تمام آن ادا اطوارهاي بابا را درآورد و آخر سر بادي به گلو انداخت و گفت: «نگفتم نگذاريد ناپرهيزي كنه؟» يكي از بستگان ناخوش جواب داد: «ابداً... اصلاً... ما دست از پا خطا نكرده‌ايم، شما هرچي گفته‌ايد ما همون‌ها رو موبه‌مو انجام داديم»

پسر حكيم‌باشي با اوقات تلخي و بد لعابي ناشيونه فرياد زد: «نه خيز ناپرهيزي كرده... حتماً ناپرهيزي كرده نه خير همينه كه ميگم». خوشمزه اينكه هرچه بستگان بيمار بيشتر انكار مي‌كردند پسر حكيم‌باشي اصرارش بيشتر مي‌شد و از حرفش برنمي‌گشت به‌طوري كه سماجت و پافشاري او دور و بري‌هاي مريض را عاجز و ذله كرده بود. عاقبت هم دنباله اصرارش به اينجا رسيد كه فرياد زد: «نخير ناپرهيزي كرده و خر خورده!... نخير ناپرهيزي كرده و خر خورده كه اينجوري حالش بد شده» همين كه پسر حكيم‌باشي گفت خر خورده كه اينجوري حالش بد شده طاقت جمعيت طاق شد و بي‌اختيار زدند زير خنده و آقازاده از خجالت غرق عرق شد و مثل گربه كتك خورده غيبش زد.

حكيم‌باشي وقتي فهميد آقازاده چه دسته گلي به آب داده دوبامبي زد توي سرش و پرسيد: «از كجا به فكر خر خوري مريض افتادي!؟» بيچاره خنگ بيهوش گفت: «وقتي از تو حياط رد شدم ديدم يه پالون خر كنج حياط گذاشته‌اند. خيال كردم خر خورده...!!»
منبع:farsibooks.ir



:: موضوعات مرتبط: داستانهای پند آموز , دنیای ضرب المثلها , ,
:: بازدید از این مطلب : 581
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : جمعه 14 خرداد 1395 | نظرات ()
نوشته شده توسط : كريم شريفي

داستان ضرب المثل چراغی که به خانه رواست، به مسجد حرام است.

در انفاق کردن اطرافیان و نزدیکان بر دیگر افراد ارجحیت و الویت دارند.
منابع طبیعی کشور و نیز امکانات علمی، رفاهی، پزشکی و مانند آن در درجه اول باید در اختیار هم‌وطنانمان قرار گیرد. کاربرد: این مثل درباره کسانی به کار می‌رود که: خویشاوند نیازمند را رها کرده و به بیگانه خدمت می‌کنند؛ خانواده خود را در سختی و تنگی نگه داشته و خرج دوستان خود را متقبل شده‌اند؛ همسایه نیازمند خود را نادیده گرفته و برای تظاهر، به افراد ناشناس انفاق می‌کند. بازرگانی نذر کرد برای روشنایی مسجدی که در همسایگی اوست، چهل شب شمع هدیه بدهد. همه شب خادم مسجد به سرای بازرگان می‌شتافت و شمع نذری را می‌گرفت. چهل شب پایان یافت، ولی او همچنان به مطالبه خود ادامه می‌داد و بر سَبیل ابرام امام، هر شب به در سرای وی (بازرگان) می‌رفت و به اصرار زیاد شمع نذری را مطالبه می‌کرد. یک شب که بازرگان از ابرام خادم و امام به ستوه آمده بود، به وسیله خادم به امام پیام داد: دیر زمانی است که مدت آن شمع هر شبه به سر آمده است، اما شمع هر شبه دیگری دارم که اگر آن نیز به کار آید، بیا و بستان! خادم چون این خبر به امام باز گفت، وی برآشفت و پاسخ فرستاد: ای خواجه! ما را معذور دار که شمعی که به خانه رواست، به مسجد حرام است. منبع:rasekhoon.net



:: موضوعات مرتبط: دنیای ضرب المثلها , ,
:: بازدید از این مطلب : 502
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : جمعه 14 خرداد 1395 | نظرات ()
نوشته شده توسط : كريم شريفي

هارون‌الرشيد مردي بود ظالم و اذيت و آزارش به مردم زياد. به همين جهت بهلول از كارهاي او خيلي ناراحت بود و گاهي نمي‌شد كه كسي خنده او را ببيند. يك روز هارون علت ناراحتي او را پرسيد ولي بهلول جواب نداد تا اينكه هارون شخصي را انتخاب كرد و به او گفت: «پشت سر بهلول بدون اينكه متوجه شود راه برو و اگر خنده او را ديدي بيا به من بگو و صد درهم از من جايزه بگير». آن شخص تا چند روز همه جا ناظر كارهاي بهلول بود ولي نتوانست خنده او را ببيند تا اينكه يك روز بهلول دم دكان قصابي ايستاد و خيره‌خيره داخل دكان را تماشا كرد. درضمن نگاه كردن لبخندي بر روي لبش نشست. مرد فوري به حضور هارون رفت و هرچه ديده بود بيان كرد. هارون بهلول را خواست و گفت: «علت خنده تو در دكان قصابي چه بود؟» بهلول جواب داد: «من خيلي نگران بودم كه روزي با اين كارهايي كه تو مي‌كني مرا هم به آتش خودت بسوزاني ولي حالا فهميدم كه ـ بز را به پاي خودش مي‌آويزند، ميش را به پاي خودش».

منبع:farsibooks.ir



:: موضوعات مرتبط: داستانهای پند آموز , ,
:: بازدید از این مطلب : 547
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : جمعه 14 خرداد 1395 | نظرات ()
نوشته شده توسط : كريم شريفي

ضرب المثل مهمان روزی خودش را با خودش می‌آورد و بلای صاحب‌خانه را با خودش می‌برد

این ضرب المثل در فواید و آثار مهمان‌داری و مهمان‌نوازی و در نکوهش کسانی که تنگ‌نظرند و چشم دیدن مهمان را ندارند استفاده می شود.

داستان ضرب المثل :

روزی مهمانی به کلبه محقّر مرد صاحب بصیرت وارد شد. آن مرد، مَقدم او را گرامی داشت و با وجود تنگدستی صمیمانه از وی پذیرایی کرد و آنچه داشت در طبق اخلاص نهاد و برای او آورد. مهمان با دلی شاد و خرسند از او خداحافظی کرد و رفت ولی همین که قدم از خانه بیرون گذاشت صاحب‌خانه از پشت مشاهده کرد که مشتی مار و عقرب و رتیل به تن او چسبیده‌اند. وحشت‌زده به دنبال او روان شد. چون اندکی راه پیمودند و به بیابان رسیدند دید که جانوران گزنده همه از بدن او به زمین ریختند و هر یک به گوشه‌ای گریختند و در لابه‌لای سنگ‌ها و بوته‌های صحرایی پنهان شدند. دانست که آنچه مهمان با خود برده و در بیابان ریخته درد و بلاهای خانه او بوده است. پس خدا را شکر کرد و به خانه بازگشت.

پیامها:
1. غم روزی مهمان را نباید خورد.
2. مهمان نه تنها روزی را کم نمی‌کند بلکه موجب رفع بلاها از خانواده میزبان می‌شود.
منبع:rasekhoon.net



:: موضوعات مرتبط: دنیای ضرب المثلها , ,
:: بازدید از این مطلب : 525
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : جمعه 14 خرداد 1395 | نظرات ()
نوشته شده توسط : كريم شريفي

 

 

داستان ضرب المثل زیراب کسی را زدن

کلک کسی را کندن و امثال آن که شاید بتوان آنرا حتی در مورد از میان برداشتن و از بین بردن کسی یا چیزی استعمال کرد. در خانه های قدیمی تا کمتر از صد سال پیش که لوله کشی آب تصفیه شده نبود معنی داشت. زیرآب در انتهای مخزن آب خانه ها بوده که برای خالی کردن آب ، آن را باز می کردند . این زیرآب به چاهی راه داشت و روش باز کردن زیرآب این بود که کسی درون حوض می رفت و زیرآب را باز می کرد تا لجن ته حوض از زیرآب به چاه برود و آب پاکیزه شود . در همان زمان وقتی با کسی دشمنی داشتند. برای اینکه به او ضربه بزنند زیرآب حوض خانه اش را باز می کردند تا همه آب تمیزی را که در حوض دارد از دست بدهد .
صاحب خانه وقتی خبردار می شد خیلی ناراحت می شد چون بی آب می ماند .این فرد آزرده به دوستانش می گفت : « زیرآبم را زده اند. » این اصطلاح که زیرآبش را زدند ریشه از همین کار دارد که چندان دور هم نبوده است .
زیرآب کسی را زدن ; او را نزد کسی متهم کردن و بدین وسیله دست او را از عملی و جز آن کوتاه کردن . کسی را از سر کاری برداشتن و از خدمت معاف کردن یا بشدت بر ضرر و به ضد او اقدام کردن و او را بی آنکه بداند از جایی راندن .
منبع:adel-ashkboos.mihanblog.com



:: موضوعات مرتبط: دنیای ضرب المثلها , ,
:: بازدید از این مطلب : 490
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : جمعه 14 خرداد 1395 | نظرات ()
نوشته شده توسط : كريم شريفي

اطلاع از اعتبارات بانکهای استان خوزستان از صندوق مهر رضا در روز جاری

به روایت تصویر



:: موضوعات مرتبط: اخبار و اعتبارات مهر رضا , ,
:: بازدید از این مطلب : 590
|
امتیاز مطلب : 4
|
تعداد امتیازدهندگان : 1
|
مجموع امتیاز : 1
تاریخ انتشار : جمعه 14 خرداد 1395 | نظرات ()
نوشته شده توسط : كريم شريفي
ضرب المثل های ایرانی , ضرب المثل

« ض »
ضرب خورده جراحه ! ضرر كار كن، كار نكردنه !
ضرر را از هر جا جلوشو بگیری منفعته ! ضرر بموقع بهتر از منفعت بیموقعه !
ضامن روزی بود روزی رسان ! « ط »
طاس اگر نیك نشیند همه كس نراد است !
طالع اگر اری برو دمر بخواب ! طبل تو خالیست !
طاووس را به نقش و نگاری كه هست خلق --- تحسین كنند و او خجل از پای زشت خویش !(( سعدی )) طشت طلا رو سرت بگیر و برو !
طبیب بیمروت، خلق را رنجور میخواهد !
طعمه هر مرغكی انجیر نیست ! طمع پیشه را رنگ و رو زرده !
طمع آرد بمردان رنگ زردی !
طمع را نباید كه چندان كنی --- كه صاحب كرم را پشیمان كنی !
طمعش از كرم مرتضی علی بیشتره ! طمع زیاد مایه جونم مرگی ( جوانمرگی ) است ! « ظ » ظالم همیشه خانه خرابه !
ظالم پای دیوارِ خودشو، میكنه ! ظاهرش چون گور كافر پر حلل --- باطنش قهر خدا عزوجل !
ظالم دست كوتاه !



:: موضوعات مرتبط: دنیای ضرب المثلها , ,
:: بازدید از این مطلب : 599
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : جمعه 14 خرداد 1395 | نظرات ()
نوشته شده توسط : كريم شريفي
هر آنچه بعد از غروب خورشید و وعده شام می خورید نقش مهمی در آرامش و خواب شبانه تان دارد. برخی مواد غذایی باعث سنگین شدن دستگاه گوارش می شوند، برخی مغز را فعال تر می کنند و برخی دیگر قند خون را بالا می برند. در این مطلب شما را با 11 ماده غذایی که مصرفشان برای شب توصیه نمی شود بیشتر آشنا می کنیم.به گزارش تبیان، در این مطلب شما را با 11 ماده غذایی که مصرفشان برای شب توصیه نمی شود بیشتر آشنا می کنیم.

نه به گوشت قرمز: به سختی هضم می شود

شب ها به مصرف زیاد گوشت قرمز نه بگویید. چرا؟ این ماده غذایی مفید به سادگی هضم نمی شود. چون یک ماده غذایی نسبتاً سفت است و شما آن را به خوبی نمی جویید. در نتیجه به خوبی نیز هضم نمی شود. زمانی که هضم غذا به خوبی انجام نشود نیز خواب دچار آشفتگی می شود. علاوه بر این گوشت قرمز بسیار چرب است و مصرف آن برای وعده شام مناسب نیست. متخصصان توصیه می کنند که برای این وعده غذایی بهتر است از گوشت های سفید یا بخش های کم چرب گوشت قرمز استفاده شود مانند فیله گوشت گاو و بهتر از آن فیله مرغ.

نه به شیر: به خاطر شکم

درست است که خیلی از افراد آخر شب یک لیوان شیر و احتمالاً خرما میل می کنند. اما مسئله این است که شیر نیز جزو مواد غذایی دیرهضم است و برای برخی افراد مشکل ساز می شود. اگر شب ها یک لیوان شیر گرم با عسل یا خرما میل می کنید بهتر است از شیرهای کم چرب استفاده کنید. شیرهای پرچرب سنگین و دیرهضم هستند و شما را برای خواب دچار مشکل خواهند کرد. به عقیده متخصصان افرادی که عادت به خوردن شیر دارند و یا افرادی که قصد دارند مصرف شیر شبانه را شروع کنند بهتر است به یک لیوان شیر کم چرب اکتفا کنند. اگر عادت به خوردن شیر شبانه ندارید بهتر است با میزان کمتر شروع کنید.

نه به نان سفید: به خاطر انسولین

تا حد امکان مصرف نان های سفید برای شام را محدود کنید. به طور کلی نان ها حاوی قندهای زودجذب هستند و به سرعت قند خون را بالا می برند. اگر نانی که مصرف می کنید جزو نان های سفید باشد این تأثیر بیشتر خواهد بود. زمانی که قند خون با سرعت بالا برود در خواب نیز اختلالاتی به وجود می آید. توصیه متخصصان این است که مصرف نان برای وعده شام به حداکثر 50 گرم محدود شود. در این صورت تأثیر چندانی روی خواب راحت نخواهد داشت. اگر نگران تناسب اندامتان هستید نیز لازم است که مصرف نان برای وعده شام را کاهش دهید.

نه به ماکارونی و دیگر پاستاها: سنگین هستند

بهتر است برای وعده شام از خوردن ماکارونی و به طور کلی پاستاها نیز پرهیز کنید. چون حاوی نشاسته هستند و نشاسته نیز دیرهضم است. در واقع دستگاه گوارشتان از زمانی که شما ماکارونی را مصرف می کنید تا زمانی که خوراکتان به روده ها برسد کار سخت و زمانبری انجام می دهد که در نهایت باعث مختل شدن خواب می شود. یادتان باشد که پاستاها انرژی زیادی به بدنتان می رساند که در طول شب نمی توانید آن را بسوزانید و استفاده کنید. نتیجه تلنبار شدن کالری ها را نیز به خوبی می دانید.متخصصان بر این عقیده هستند که مصرف مقدار کمی کربوهیدرات ها باعث بهبود کیفیت خواب می شود اما نه اینکه در مصرف آن ها زیاده روی کنید. البته مقدار کمی پاستا به شرط اینکه آن ها را زیاد نپخته باشید تأثیر زیادی در آشفته کردن خواب نخواهد داشت. بهتر است برای وعده شام از برنج کامل آن هم به میزان کم استفاده شود.بهتر است شب ها از خیر ادویه ها نیز بگذرید تا خوابتان آشفته نشود. البته همه چیز به خود فرد مصرف کننده بستگی دارد. اما در حالت کلی ادویه ها باعث بروز تشنگی می شوند. برخی افراد به مصرف ادویه های تند عادت دارند و اتفاقی نیز برایشان نمی افتد. اما در هر حال بهتر است به جای این ادویه ها از سبزیجات معطر استفاده کنید. چون باعث خوش طعم شدن غذا می شوند و از همه مهمتر که اختلالی در خواب ایجاد نمی کنند.

نه به سالاد سبز: باعث نفخ می شود

سالاد سرشار از سبزیجات سبز رنگ بسیار سبک و صدالبته مفید است. خیلی از افراد به جای شام ترجیح می دهند سالاد مصرف کنند. اما مشکل این است که این سبزیجات در برخی افراد باعث ایجاد نفخ و گاز می شوند که هر دو نیز خواب شبانه را مختل می کنند.

نه به سرخ کردنی ها: پرکالری هستند

توصیه می کنیم برای وعده شام از خیر هر چه سرخ کردنی است بگذرید. این غذاها بسیار چرب و پرکالری هستند. بنابراین هضم آن ها سخت است و باعث اختلال در خواب راحت می شود.

نه به قهوه: نمی گذارد زود به خواب بروید

اگر می خواهید به محض رفتن به رختخواب بخوابید بعد از ساعت 4 بعد از ظهر قهوه ننوشید. کافئین موجود در قهوه باعث افزایش تپش قلب شده و ممکن است باعث تاکیکاردی (تندش شدن غیرطبیعی ضربان قلب) شود. قهوه همچنین یک ماده محرک است که مانع از به خواب رفتن می شود. با این حال تأثیر این نوشیدنی نیز در افراد مختلف متفاوت است.مصرف کننده های حرفه ای قهوه کمتر تحت تأثیر اثرات شبانه آن قرار می گیرند. اما افرادی که عادت به این نوشیدنی ندارند بعد از صرف حتی یک فنجان اثرات آن را مشاهده می کنند. به عقیده متخصصان افرادی که عادت به مصرف کافئین ندارند بهتر است آخرین فنجان را بین ساعت 14 تا 16 مصرف کنند تا دچار اثرات بعدی این نوشیدنی نشوند. بهتر است شب ها به جای قهوه یک فنجان چای رویبوس بنوشید. این نوع چای کافئین ندارد و باعث برهم زدن خواب نمی شود. چای رویبوس حتی به داشتن خوابی راحت کمک نیز می کند و با تنش های عصبی و فشار خون بالا مقابله می کند.

نه به نوشیدنی های الکلی: دشمن خواب و سلامتی هستند

نیازی به توضیح نیست که نوشیدن الکل به طور کلی به بدن آسیب می رساند؛ و این آسیب در شب بیشتر است. این نوشیدنی ها روی دستگاه عصبی مرکزی تأثیر می گذارند و باعث آشفتگی خواب می شوند. نوشیدن الکل به طور کلی برای سلامتی نیز مضر است.

نه به شکلات شیری: انرژی تان را بالا می برد

شکلات شیری حاوی یک ترکیب انرژی زا است. بنابراین بهتر است که شب ها از مصرف این شکلات خودداری کنید. در حالت عادی زیاده روی در مصرف شکلات توصیه نمی شود چون چربی زیادی وارد بدن کرده و خواب را بر هم میزند. اگر بعد از صرف شام هوس شکلات می کنید بهتر است یک تا دو مربع شکلات سیاه سرشار از کاکائو میل کنید. این نوع شکلات حاوی منیزیم بوده و برای داشتن خوابی بهتر مناسب تر است.

نه به بستنی: برای شب بیش از حد چرب است

اگر عادت به خوردن دسر دارید و بستنی را انتخاب می کنید بهتر است کمی هشیار باشید. این نوع دسر اگر در وعده شام زیاد مصرف شود به طور مستقیم تبدیل به چربی می شود. اما یادتان باشد که چربی ها سرعت عبور مواد غذایی در لوله گوارش را کند می کنند. زمانی که هضم غذا طول می کشد فرد دچار نفخ می شود. بهتر است چنین خوراکی هایی را در طول روز مصرف کنید که فعالیت بدنی تان بیشتر است.



:: موضوعات مرتبط: دانستني ها , اخبار و دانستنی های پزشکی , ,
:: بازدید از این مطلب : 552
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : جمعه 14 خرداد 1395 | نظرات ()