نوشته شده توسط : كريم شريفي

خواص انار

1-دم کرده پوست انار گلودرد را تسکین میدهد.
2-انار برای التهاب معده مفید است.
3-انار قابض است بویژه پوست ریشه درخت و پوست میوه آن.
4-جوشانده پوست ریشه درخت انار کرم معده را نابود میسازد.
5-انار ادرار آور است.
6-برای درمان اسهال 30 گرم پوست انار را با 3 گرم دارچین در یک لیوان آب بجوشانید و بصورت خنک میل کنید.
7-برای رفع گرفتگی صدا 30 گرم پوست انار را به همراه 2 گرم زاج سفید جوشانده و غرغره کنید.
8-برای رفع دل درد روی دانه های انار نمک و فلفل زده وآن را میل کنید.
9-برای رفع تب یک لیوان آب انار را به همراه اندکی زعفران میل کنید.
10-پوست انار را در زیر نور آفتاب خشک کرده و تبدیل به پودر کنید. سپس آن را با اندکی فلفل سیاه و نمک مخلوط کرده و همراه با خمیر دندان، دندانها را مسواک بزنید. این مخلوط باعث سفید و درخشان شدن دندانها شده و برای سلامتی لثه ها نیز مفید است.
11-جوشانده پوست انار برای گلودرد و التهاب گلو مفید بوده و همچنین خاصیت ضد کرم نیز دارد.
12-دانه انار برای حل کردن سنگ کلیه و مثانه مفید است


:: موضوعات مرتبط: اخبار و دانستنی های پزشکی , ,
:: بازدید از این مطلب : 532
|
امتیاز مطلب : 6
|
تعداد امتیازدهندگان : 2
|
مجموع امتیاز : 2
تاریخ انتشار : جمعه 21 خرداد 1395 | نظرات ()
نوشته شده توسط : كريم شريفي

خواص گوجه فرنگی

کارشناسان تغذیه معتقدند کیلوپن موجود در گوجه فرنگی از رگهای بدن محافظت می کند. به نوشته نشریه فرانسوی سانته زنانی که هرروز در وعده های غذایی خود گوجه فرنگی مصرف می کنند، کمتر از سایر افراد دچار حمله های مغزی یا قلبی می شوند. براساس پژوهش های انجام شده در دانشگاه هاروارد که بر روی 40 هزار زن آمریکایی در طی هفت سال صورت گرفته است زنانی که هفت بار در هفته غذاهای حاوی گوجه فرنگی مصرف کرده اند، خطر ابتلا به بیماری های قلبی عروقی در آنها 30 درصد کمتر از افرادی است که یکبار در هر هفته گوجه فرنگی خورده اند. بررسی های جدید حاکی است افرادی که در هفته دوبار غذاهای تهیه شده با گوجه فرنگی و حتی سس گوجه فرنگی مصرف می کنند از خواص پیشگیرانه گوجه فرنگی بهره مند خواهند شد. به گفته پژوهشگران کیلوپن، رنگدانه ای از خانواده کاروتنوئیدهاست که موجب قرمزشدن رنگ گوجه فرنگی می شود و دارای خاصیت آنتی اکسیدان است. گوجه فرنگی سرشار از ویتامین سی و ای است که هر کدام از این ویتامین ها خاصیت آنتی اکسیدان دارند. پژوهش های اخیر همچنین نشان داده اند که مصرف مداوم گوجه فرنگی خطر سرطان پروستات را در مردان30 درصد کاهش می دهد. تحقیقات دیگر حاکی از کاهش خطر سرطان های معده و ریه در صورت مصرف گوجه فرنگی است. کارشناسان تغذیه توصیه می کنند گوجه فرنگی های رسیده با روغن زیتون که خود نقش محافظتی برای رگها دارد کمی پخته شود و سپس مصرف گردد


:: موضوعات مرتبط: اخبار و دانستنی های پزشکی , ,
:: بازدید از این مطلب : 519
|
امتیاز مطلب : 5
|
تعداد امتیازدهندگان : 1
|
مجموع امتیاز : 1
تاریخ انتشار : جمعه 21 خرداد 1395 | نظرات ()
نوشته شده توسط : كريم شريفي

دانستنی های پزشکی

محققان اسپانیایی اعلام كردند كه مصرف سیب‌زمینی برای سلامت و تقویت سیستم ایمنی بدن مفید و سودمند است.
به گفته محققان اسپانیایی این سبزی منبع سرشار از ویتامین ث، ویتامین‌های ب كمپلكس و نیز حاوی دوز مناسبی از مواد معدنی مانند آهن، كلسیم، منگنز، منیزیم و فسفر است.
همچنین از مدت‌ها قبل سیب‌زمینی به عنوان ماده خوراكی مناسبی برای سلامت روده شناخته شده است.
این محققان می‌گویند؛ اگر این سبزی به صورت سرد و یا همراه با سالاد مصرف شود برای حفظ سلامت سیستم ایمنی بدن بسیار مفید است.
نتایج این مطالعات در مجله شیمی و صنعت به چاپ رسیده است.
به گفته محققان؛ تصور می‌شود كه مصرف نشاسته در كاهش خطر سرطان روده بزرگ موثر است و ممكن است در بهبود سندرم روده تحریك پذیر نیز نقش موثری داشته باشد


:: موضوعات مرتبط: اخبار و دانستنی های پزشکی , ,
:: بازدید از این مطلب : 659
|
امتیاز مطلب : 5
|
تعداد امتیازدهندگان : 1
|
مجموع امتیاز : 1
تاریخ انتشار : جمعه 21 خرداد 1395 | نظرات ()
نوشته شده توسط : كريم شريفي

راههای شادزیستن و روحیه بهتروشاداب بودن

در این مقاله پنج توصیه فوق العاده برای آغاز یک روز با نشاط را به شما پیشنهاد می دهیم.


* قبل از اینکه از رختخواب خود بلند شوید به شما توصیه می کنیم :
هنگامی که چشمانتان را باز می کنید،و همان در رختخواب که هستید حرکات کششی انجام دهید،حرکاتی مانند حرکات گربه بر روی دو زانوی خود بنشینید و به سمت جلو خود را بکشید سر خود را بین دو دوست خود قرار دهید،و مدتی در این حالت بمانید.

* قبل از اینکه صبحانه تان را میل کنید توصیه می کنیم که یک لیوان آب بنوشید.
زیرا شما بعد از هفت یا هشت ساعت که از خواب بیدار می شوید بهتر است اولین ماده ای خوراکی که می نوشید آب باشد زیرا با نوشیدن آب سمومی که در بدن شما در طول یک شبانه روز ساخته شده است و طی فعل و انفعالات بدن به وجود آمده اند و اکنون در نقاطی از بدن شما جمع شده اند را با نوشیدن آب دفع می کنید.

* صبحانه بخورید :
صبحانه ای که دارای ارزش غذایی پروتئنی باشد.بهتر است صبحانه ای را داشته باشید که دارای موادی مانند گندم باشد.

* خون تان را به جوشش و حرکت در بیاورید:
این جمله بدین معنی می باشد که با صبحانه ی خود یک فنجان قهو بنوشید،قهوه علاوه بر ارزشی که گفته شد باعث می شود که شما در طول روز آرامش بیشتری به اعصاب خود داشته باشید.کمی نرمش و ورزش نیز انجام دهید البته قبل از خوردن صبحانه !!

* به دومین فنجان قهوه نه بگوید

زیرا تنها یک فنجان قهوه می تواند مفید باشد اما فنجان دوم دیگر اهمیتی ندارد.بهتر است فنجان دوم قهوه تان را هنگامی که از فعالیت بیرون به منزل برگشتید میل کنید.


:: موضوعات مرتبط: اخبار و دانستنی های پزشکی , ,
:: بازدید از این مطلب : 520
|
امتیاز مطلب : 5
|
تعداد امتیازدهندگان : 1
|
مجموع امتیاز : 1
تاریخ انتشار : جمعه 21 خرداد 1395 | نظرات ()
نوشته شده توسط : كريم شريفي

هشدار پزشکان: مصرف زياد پنير خطرناك است!

افرادي كه روزانه بيش از 53 گرم پنير مي*خورند خطر ابتلا به سرطان مثانه بيش از 50 درصد افزايش پيدا مي*كند.

اين متخصصان هشدار دادند در افرادي كه روزانه بيش از 53 گرم پنير مي*خورند خطر ابتلا به سرطان مثانه بيش از 50 درصد افزايش پيدا مي*كند. 53 گرم پنير تقريبا به اندازه يك تكه كوچك شكلات است.

مجله اروپايي سرطان در اين باره گزارش داد كه در عين حال خوردن كمتر از اين مقدار پنير در روز هيچ خطري براي سلامت مثانه ندارد.

به گزارش روزنامه ديلي ميل چاپ انگليس، اين متخصصان در آزمايشات خود چگونگي تاثير رژيم غذايي چرب روي احتمال ابتلا به سرطان مثانه را در 586 داوطلب سالم و مبتلا به سرطان مثانه بررسي كرده به نتايج فوق دست يافتند.

اين يافته حاصل مطالعات گروهي از پزشكان و متخصصان دانماركي و بلژيكي است.

آمارها نشان مي*دهد كه سالانه حدود 10 هزار نفر تنها در انگليس قرباني سرطان مثانه مي*شوند و احتمال ابتلا به اين سرطان در افراد سيگاري چهار برابر بيشتر از افراد غيرسيگاري است.

بنا بر اين گزارش، سرطان مثانه دومين سرطان شايع دستگاه ادراري است که از کل سرطان*هاي موجود، حدود هفت درصد از سرطان*هاي مردان و همچنين دو درصد از سرطان*هاي زنان را تشکيل مي*دهد. همچنين 65 سالگي سن متوسط ابتلا به اين نوع سرطان است.

پزشكان مي*گويند افرادي که شغلشان به عنوان مثال در ارتباط با صنايع چرم است يا کارگراني که با موادي مثل رنگ، بنزين، مواد چاپ و مواد شيميايي سر و کار دارند، بيشتر در معرض خطر ابتلا به اين سرطان قرار دارند. يکي ديگر از علل ايجاد کننده سرطان مثانه استفاده از داروهايي مانند سيکلوفسفاميد و شيرين کننده*هاي مصنوعي است. عفونت و سنگ مثانه نيز خطر بدخيمي مثانه را افزايش مي*دهند. بعلاوه سيگار عامل 50 درصد تشكيل تومورهاي مثانه است

شايع*ترين علائم سرطان مثانه وجود خون در ادرار است که در اكثر موارد ديده مي*شود. همچنين درد مشترک در پهلو و درد استخواني از ساير علايم اين بيماري است.

متخصصان مي*گويند چربي*هاي اشباع شده مثل گوشت و لبنيات احتمال بروز اين سرطان را تشديد كرده اما در عوض چربي*هاي سالم مثل روغن زيتون نقش حفاظت كننده در برابر اين بيماري دارند.


:: موضوعات مرتبط: اخبار و دانستنی های پزشکی , ,
:: بازدید از این مطلب : 543
|
امتیاز مطلب : 3
|
تعداد امتیازدهندگان : 1
|
مجموع امتیاز : 1
تاریخ انتشار : جمعه 21 خرداد 1395 | نظرات ()
نوشته شده توسط : كريم شريفي

دیابتی ها حتما بخوانند

پژوهشگران انگلیسی می گویند بسیاری از افراد دیابتی از خطر بیماریهای کلیوی، اطلاعی ندارند.
به گزارش واحد مرکزی خبر ، گروهی از محققان دانشگاه بدفوردشایر انگلیس به سرپرستی دکتر گراچ رانداوا تحقیقاتی را بر روی گروهی از بیماران مبتلا به دیابت انجام دادند.
به گفته محققان ، این بیماران بین سی و چهار تا هفتاد و نه سال سن داشتند و همگی انها برای رفع مشکلات خود به متخصص کلیه مراجعه کرده بودند.
نتایج این تحقیقات که در نشریه پزشکی بیماریهای کلیوی منتشر شده است نشان می دهد بیشتر بیماران مبتلا به دیابت کاملا از خطری که دیابت ، کلیه های انها را تهدید می کند بی اطلاع هستند تا انکه به یک متخصص کلیه مراجعه کنند.
یونایتدپرس از لوتون گزارش داد، محققان می گویند بیماران دیابتی از خطر بروز بیماری کلیوی خود اطلاعی ندارند اما پس از انکه متوجه می شوند به کلیه های انها اسیب رسیده است با احساس ترس، نگرانی و تاسف مواجه می شوند.


:: موضوعات مرتبط: اخبار و دانستنی های پزشکی , ,
:: بازدید از این مطلب : 534
|
امتیاز مطلب : 4
|
تعداد امتیازدهندگان : 1
|
مجموع امتیاز : 1
تاریخ انتشار : جمعه 21 خرداد 1395 | نظرات ()
نوشته شده توسط : كريم شريفي

مواد غذایی که با خوردن آنها، سیگار را ترک می کنید!

در حال حاضر سرطان ریه بیشترین میزان كشتار را در میان انواع سرطان ها ( بدون در نظر گرفتن سرطان پوست ) به خود اختصاص داده است.
از آنجایی كه تمام افراد درگیر با این بیماری جمعیت دودی هستند ( سیگاری ها ) و گرایش جوانان به استعمال دخانیات از روند رو به رشدی برخوردار است، بر آن شدیم تا راهكارهایی را برای ترك سیگار به شما توصیه كنیم، زیرا استعمال دخانیات ، نه تنها مضرات فردی را به دنبال خواهد داشت، بلكه اشخاص مرتبط با افراد سیگاری نیز جزو جمعیت در معرض خطر به شمار می آیند.
اگر تصمیم گرفته اید سیگار را ترك كنید، از برخی مواد غذایی كه ممكن است وابستگی شدید شما را به دود سیگار كاهش دهد ، استفاده كنید:

خوردن جو دوسر و فرآورده های آن ممكن است به شما برای ترك سیگار و رهایی از اعتیاد به نیكوتین كمك كند. این ماده غذایی سرشار از فیبر، ویتامین b1 ( چیزی كه برای آرامش اعصاب و روان ضروری است)، ویتامین های e و c و سایر املاح است. در آزمایشی كه در یك جمعیت 13 نفره در هند، انجام گرفته بود، مشاهده شد 5 نفر از آنهایی كه از جو دوسر استفاده كرده بوند به كلی سیگار را ترك كردند و در 7 نفر ، تعداد سیگاری كه دود می كردند به نصف كاهش یافته و فقط یك نفر بود كه مصرف جو دوسر در او تغییری ایجاد نكرده بود (مقاوم به هر نوع درمان)!!

نتیجه آزمایش، یافتن عصاره جو دوسر به عنوان یك ماده موثر در ترك اعتیاد به سیگار بود.

اسفناج و برگ چغندر حاوی اسید فولیك ، ویتامینc ، بتاكاروتن و قند هستند كه به دلیل قلیایی كردن محیط بدن در ترك سیگار موثرند. اثر این مواد به این شكل است كه میزان ماده اعتیاد آور نیكوتین را در بدن تا مدتی در سطح بالایی نگه می دارند و در نتیجه نیاز شخص به مصرف نیكوتین را كاهش می دهند، بنابراین افزایش مصرف مواد غذایی كه محیط بدن را قلیایی می كنند ، در ترك سیگار مفید هستند.

این مواد غذایی به راحتی قلیایی بودن بدن را افزایش می دهند ، بنابراین تمایل به سیگار را كم كرده، در نتیجه ترك سیگار را راحت تر خواهند كرد. بنابراین اگر مقداری آجیل در جیب خود بگذارید ، هر بار كه به قصد سیگار، دست در جیب می كنید كشمش، انجیر خشک و بادام به جای سیگار در آورید.

بهتر است یاد آور شویم اگر از آدامس های حاوی نیكوتین كه مخصوص ترك سیگار هستند، استفاده می كنید، مواد اسیدی را (موادی كه محیط بدن را اسیدی می كند) مصرف نكنید، زیرا خاصیت خنثی كننده خواهند داشت. مواد اسیدی شامل : انواع نوشابه ( كوكاكولا ، قهوه، آبمیوه و ماءالشعیر )، گوشت قرمز، ماهی ، تخم مرغ ، بادام زمینی ، حبوبات و ... است.

كارشناسان توصیه می كنند حداقل 15 دقیقه قبل از مصرف این آدامس ها ، از خوردن مواد اسیدی خودداری شود.

جوش شیرین در واقع یك ماده قلیایی است كه قادر است میل به سیگار را از بین ببرد. در آزمونی كه توسط دكتر داوتن انجام شد، این نتیجه به دست آمد : عده ای از سیگاری ها كه از جوش شیرین استفاده كرده بودند پس از 5 هفته به طور كلی سیگار را ترك كردند. اما از آنجایی كه جوش شیرین ماده ای است كه از بین برنده ویتامین*ها به خصوص ویتامین b1 در بدن است، مصرف آن توصیه نمی*شود.

امروزه سیر ، اولین گیاه دارویی در بین گیاهان است كه دارای ماده ضد باكتری و مواد فرار گوگرد و سیلیس و ید می باشد. سیر دارای خواص ضد عفونی كننده بی شمار بوده كه از عفونت های تنفسی و مشكلات احتمالی به شدت جلوگیری می كند.

ولی مصرف سیر به افرادی كه مشكلات گوارشی داشته یا آسپرین مصرف می كنند یا از ناراحتی های پوستی رنج می برند، توصیه نمی شود و به جای آن می توانند از پودر سیر استفاده كنند.


* شاه تره

عرق شاه تره كه در فصل تابستان علاوه بر خواص درمانی ، نوشیدنی گوارایی محسوب می شود. مدر بوده و ضد كمبود ویتامین c است ( مشكلی كه افراد سیگاری به طور قطع با آن رو به رو هستند ). اشتها آور است و به تصفیه خون كمك می كند.

در اینجا بهتر است به ذكر موادی بپردازیم كه دارای خاصیت عكس بوده و تمایل به كشیدن سیگار را افزایش می دهند. مواد غذایی نظیر گوشت كه ادرار را بیشتر اسیدی می كنند، باعث از دست دادن سریع نیكوتین شده و در نتیجه علاقه به مصرف سیگار را در شخص افزایش می دهند. از این مواد می توان به گوشت قرمز، سوسیس و كالباس ، غذاهای كنسروی شده، غذاهای پخته شده در ماكروویو، الكل ، جگر ، دل و قلوه ، سیرابی ، جوانه گندم ، عدس ، جوجه ، تخم مرغ ، پنیر ، بادام زمینی ، گردو و قهوه اشاره كرد.

توتون یك عامل محرك سرطان است و ترك كردن سیگار همیشه مهم ترین عامل موثر برای جلوگیری از سرطان ریه است و رژیم غذایی ضد سرطان ریه به شما كمك می كند تا خطرات احتمالی كه در طول دوران سیگاری بودن به بدن شما وارد شده است، تعدیل كنید. مهم ترین و موثرترین مواد غذایی برای جلوگیری از ابتلا به سرطان ریه شامل سبزی های برگ سبز تیره ، هویج، فرآورده های دانه سویا، میوه های تازه ، ماهی های تازه و چرب است.

سبزی های برگ سبز تیره از مهم ترین و مناسب ترین منابع تغذیه ای برای جلوگیری از سرطان به شمار می آیند. بنابراین از خوردن برگ های سبز تیره كاهو به دلیل خشن بودن، صرف نظر نكنید، زیرا حاوی مواد مغذی بی شماری نسبت به برگ های سبز روشن هستند. چای سبز از دیگر مواد غذایی بسیار مفید در جلوگیری از سرطان ریه به شمار می آید، چنانچه در ژاپن حتی بین اشخاص معتاد به سیگار، تعداد سرطان ریه كمتر از سایر كشورها ( نظیر كشورهای اروپایی و آمریكا ) است. سبزی خوردن به خصوص ترب، تره، پیازچه و ... بسیار مفید و سودمند هستند و علاوه بر داشتن فیبر و ویتامین c ، دارای مواد ضد میكروب نیز هستند. مواد غذایی كه دارای اسید فولیك هستند ، مقاومت سلول ها را در برابر سرطان ریه افزایش می دهند، بنابراین دانشمندان توصیه می كنند برای مبارزه با سرطان ریه تا جایی که می توانید بیشتر از این خوراكی ها استفاده كنید : اسفناج ، كلم برگ ، شلغم ، برگ چغندر ، كلم بروكلی ، كلم بروكسل ، لوبیای خشك و دانه سویا. انگور و انار ، دو میوه بسیار موثر و مفید برای حفظ سلامت بدن به شمار می آیند و در واقع یك داروخانه طبیعی محسوب می شوند. برای اعصاب مفیدند و به پاكسازی خون کمک می کنند.

در پایان بهتر است به نقش بسیار چشمگیر هویج اشاره کنیم . اگر حداقل هفته ای دو بار یك عدد هویج متوسط خام خورده شود، ممكن است احتمال ابتلا به سرطان ریه 60 درصد كاهش یابد و اگر بیش از یك بار در هفته یك لیوان كلم بروكلی خام خورده شود، ابتلا به سرطان ریه 70 درصد كاهش می یابد و اگر بیش از یك بار در هفته یك لیوان اسفناج خام خورده شود، 40 درصد احتمال ابتلا به این نوع سرطان كاهش می یابد.

امید است به عنوان اولین اصل برای تضمین سلامتی خود و كسانی كه دوستشان دارید و در كنار شما زندگی می كنند کشیدن سیگار را ترک کنید ، تغذیه سالم و مناسبی را در پیش بگیرید، آب سالم بنوشید و به ورزش كردن بپردازید.


:: موضوعات مرتبط: اخبار و دانستنی های پزشکی , ,
:: بازدید از این مطلب : 519
|
امتیاز مطلب : 4
|
تعداد امتیازدهندگان : 1
|
مجموع امتیاز : 1
تاریخ انتشار : جمعه 21 خرداد 1395 | نظرات ()
نوشته شده توسط : كريم شريفي

هشداربه*سیگاری*ها/ ابتلا به سرطان در 15دقیقه

محققان آمریكایی دریافتند اولین پک زدن ها به سیگار می تواند باعث اختلالات ژنتیكی و منجر به سرطان شوند.

به گزارش برنا، این مطالعه برای اولین بار نشان می دهد که چگونه مواد موجود در تنباکو می تواند سبب تخریب دی. ان. آ. (dna) شود. دانشمندان دریافتند دود سیگار آلاینده هایی دارد كه می تواند ظرف چند دقیقه ژن ها را تخریب كرده و باعث بروز جهش ژنتیكی منجر به سرطان شود. محققان می گویند تاثیر این آلاینده ها چنان سریع است كه معادل تزریق مستقیم مواد به داخل خون است.
دانشمندان این تحقیق را روی 12 فرد سیگاری انجام دادند و آلاینده هایی به نام هیدروکربن های معطر چند حلقه ای(pah) را در خون آنها یافتند، این آلاینده ها در دود سیگار وجود دارد و همچنین می توان آنها را در كارخانه هایی با سوخت زغال سنگ پیدا كرد.
آنها یک نوع خاص از این آلاینده ها به نام "پنانترین" را مورد مطالعه قرار داده و مشاهده كردند این آلاینده یک ماده سمی تولید می كند كه dna را تخریب کرده، موجب جهش ژنتیكی می شود كه در واقع عامل بروز سرطان است.
اما آنچه که محققان را شگفت زده کرده بود این بود که تنها 15 الی 30 دقیقه پس از کشیدن سیگار مقادیر بسیار فراوانی از این ماده دربدن افراد سیگاری تولید می شود.
این تحقیق از آن جهت حائز اهمیت است كه فقط اثرات مصرف سیگار را بدون دخالت فاكتورهای مضر دیگر مانند آلودگی هوا و رژیم غذایی می سنجد.

گفتنی است که سرطان ریه روزانه جان 3هزار نفر درجهان را می گیرد كه 90 درصد این مرگ و میرها با مصرف سیگار ارتباط مستقیم دارند.


:: موضوعات مرتبط: اخبار و دانستنی های پزشکی , ,
:: بازدید از این مطلب : 567
|
امتیاز مطلب : 2
|
تعداد امتیازدهندگان : 1
|
مجموع امتیاز : 1
تاریخ انتشار : جمعه 21 خرداد 1395 | نظرات ()
نوشته شده توسط : كريم شريفي

توصيه*هايي تغذيه*اي به چاق*ها و لاغر*ها

همچنين مصرفي كافي آب و مايعات به منظور دفع مواد زايد بدن و پرهيز از مصرف نوشابه*هاي شيرين و گازدار در مبتلايان به چاقي ضروري است.
بدن انسان به دنبال عملكرد سيستم*هاي پيچيده، تعادل ميان انرژي دريافتي و انرژي مصرفي را حفظ مي*كند. بر هم خوردن اين تعادل با بروز پديده*هاي چاقي يا لاغري همراه است. به گفته متخصصان چاقي و لاغري هر دو نوعي بيماري محسوب شده و به عنوان عامل خطر بيماري*هاي ديگرنيز محسوب مي*شوند.
افزايش ميزان چربي بدن به صورت موضعي يا عمومي را چاقي مي*گويند.
همچنين مصرف بيش از نياز كالري غذايي به ويژه شيريني*ها و چربي*ها، كمبود تحرك، برخي از اختلالات هورموني و زمينه*هاي ارثي از علل عمده چاقي به شمار مي*روند.
بيماري*هاي قلبي - عروقي، فشار خون بالا، ديابت، سرطان، سنگ*هاي صفراوي، تغييرات نامطلوب چربي خون و پرخوري عصبي نيز از عوارض مهم چاقي محسوب مي*شوند.
توصيه*هايي براي مبتلايان به چاقي
بر اساس اعلام انستيتو تحقيقات تغذيه*اي و صنايع غذايي كشور، كاهش تدريجي وزن حدود نيم كيلوگرم در هفته و پيروي از يك رژيم غذايي متعادل با توجه به شرايط جسماني (سن، جنس و فعاليت جسماني) براي افراد چاق توصيه مي*شود. چاق*ها بهتر است وعده*هاي غذايي خود را به شش وعده كوچك و منظم تقسيم كرده و به صبحانه به عنوان يك وعده غذايي مهم توجه كنند و هنگام شام غذايي سبك مصرف كنند.
همچنين مصرفي كافي آب و مايعات به منظور دفع مواد زايد بدن و پرهيز از مصرف نوشابه*هاي شيرين و گازدار در مبتلايان به چاقي ضروري است.
افراد چاق بهتر است استفاده از سالاد و سبزي*ها و يا سوپ*هاي رقيق قبل از غذا را براي كاهش اشتها در دستور كار داشته باشند. كاهش مصرف نمك، شيريني و شكلات، غذاهاي چرب و سرخ شده در مبتلايان به چاقي تاكيد مي*شود. چاق*ها بهتر است از مواد غذايي به صورت آب پز، بخارپز يا كبابي استفاده كنند.
افزايش فعاليت بدني و ورزش منظم، مصرف غذاهاي پروتئيني مانند گوشت كم چرب، ماهي، حبوبات، لبنيات كم چرب در هر وعده غذايي براي كمك به احساس سيري، جايگزين كردن نان*هاي سبوس*دار به جاي نان*هاي سفيد، پرهيز از رژيم*هاي خيلي سخت و كم كالري و خودسرانه، استفاده از چاشني*هايي مانند آب ليمو و يا آبغوره يا سركه به جاي نمك و سس سالاد در مبتلايان به چاقي توصيه مي*شود.
لاغري و توصيه*هاي تغذيه*اي براي اين افراد
در عين حال كمبود وزن نيز مشكلي است كه 8 تا 9 درصد جمعيت كشور به آن مبتلا هستند.
عادت*هاي غذايي غلط، مصرف ناكافي مواد غذايي و انرژي، فعاليت بدني بيش از حد، اختلال در جذب مواد مغذي، ابتلا به بيماري*هاي تحليل رونده مانند پركاري تيروئيد يا سرطان، عفونت، استرس و ...، فشارهاي روحي و رواني و بي*اشتهايي عصبي از جمله علل مهم لاغري هستند.
افزايش تدريجي وزن حدود نيم كيلوگرم در هفته و استفاده ازادويه*ها و افزودني*هاي محرك اشتها مانند انواع ترشي*ها در افراد لاغر توصيه مي*شود. همچنين تهيه و سرو غذا به صورت دلپذير و مصرف گوشت و غلات براي بهبود اشتها مي*تواند كمك موثري به اين افراد داشته باشد.
مصرف انواع ميوه و آب ميوه طبيعي و سبزي*هاي تازه به عنوان منابع خوب ويتامين*ها واملاح، مصرف مواد نشاسته*اي بيشتر مانند نان، برنج، سيب زميني براي تامين انرژي، مصرف انواع مغزها و خشكبار در فواصل وعده*هاي غذايي مانند پسته، فندق، بادام و ... و مشاوره تغذيه جهت تنظيم يك برنامه مناسب براي افراد لاغر توصيه مي*شود.


:: موضوعات مرتبط: اخبار و دانستنی های پزشکی , ,
:: بازدید از این مطلب : 590
|
امتیاز مطلب : 5
|
تعداد امتیازدهندگان : 1
|
مجموع امتیاز : 1
تاریخ انتشار : جمعه 21 خرداد 1395 | نظرات ()
نوشته شده توسط : كريم شريفي

سلامتی در روزهای برفی


زمستان فصل زیبایی است؛ فصل بارش برف و سفید پوش شدن زمین. اما این فصل، دردسرهایی هم به همراه دارد؛ دردسرهایی مثل زمین خوردن* ها و شکستگی* های استخوانی، آتش *سوزی* ها، سر خوردن اتومبیل* ها روی زمین لغزنده و افزایش تصادفات رانندگی و ...

در ادامه توصیه هایی را برای بهتر گذراندن این فصل زیبا برای تان آورده ایم:
توصیه های ایمنی اورژانس برای روزهای برفی:
دکتر فرهاد رضوانی، معاون آموزشی اورژانس تهران توصیه های ایمنی را برای جلوگیری از زمین خوردن و شکستگی های احتمالی در فصل زمستان ارائه داد.
ایشان با اشاره به این که زمین خوردن یکی از شایع ترین حوادث در فصل سرما محسوب می شود اظهارداشت: برای جلوگیری از حوادث و ضربات فیزیکی ناشی از زمین خوردن، از کفش های مناسب استفاده کنید و مناسب ترین کفش، کفشی است کــه کف آن عاج داشته باشد تــا هنگام راه رفتن تعادل حفظ شده و از سُرخوردن جلوگیری کند. وی همچنین تاکید کرد: استفاده از چکمه و کفش های پاشنه بلند به علت برهم خوردن تعادل در سطوح لغزنده توصیه نمی شود.
دکتر رضوانی با اشاره به اینکه زمین خوردن در این فصل در کودکان و سالمندان شایع تر است افزود: به دلیل وضعیت سلامت بدن و پوکی استخوان در سالمندان، *گاهی یک زمین خوردن و یک ضربه کوچک می تواند سبب بروز شکستگی به ویژه در ناحیه مچ دست و یا ناحیه انتهایی فوقانی زانو یا لگن شود. بنابراین توصیه می شود در فصل سرما و در هنگام بارش برف با احتیاط قدم بردارید.
به گزارش سلامتیران از وزارت بهداشت وی تصریح کرد: در صورتی که مسیرهای تردد یخ زده است، توصیه می شود از مسیرهای دیگری رفت و آمد کرده و به منظور جلوگیری از سرخوردن حتما بر روی آن شن و یا ماسه پاشیده شود.
توصیه های سازمان آتش نشانی برای روزهای برفی:
با توجه به بارش برف و باران در روزهای اخیر کارشناسان سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی تهران توصیه هایی را در خصوص روزهای برفی برای شهروندان اعلام کرده اند.
، کارشناسان سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی تهران رعایت نکات ذیل را به شهروندان توصیه کرده اند:
رانندگی بر برف

* در هنگام بارش برف و مواقع یخبندان حتی المقدور از سفرهای غیر ضروری خودداری کنید.
* از تردد با وسیله نقلیه ی فاقد لاستیک یخ شکن یا زنجیر چرخ در مواقع یخبندان و لغزندگی سطح معابر خودداری کنید.
* کودکان و افراد سالخورده در زمان لغزندگی معابر و کوچه ها حتی الامکان از منزل خارج نشوند.
* به منظور پیشگیری از کمبود اکسیژن و تولید گازهای مضر در روزهایی که برودت هوا زیاد می *باشد، وسایل گرمایشی منازل و محل کار خود را متناسب با حجم هوای محیط و نحوه تهویه آن تنظیم کنید.
* به منظور پیشگیری از آسیب های ناشی از زمین خوردن و تصادف با وسایل نقلیه عبوری، کودکان را از سرسره بازی در سطح کوچه و خیابان بر حذر دارید.
* پرتاب گلوله برفی ممکن است منجر به جراحت، کوری و خسارات مالی شود.
* هنگام پارو کردن برف بام ها، از پرتاب برف بر سطح کوچه و خیابان خودداری کنید و در صورت ضرورت یک نفر به عنوان کنترل کننده و راهنما در محل ریختن برف در نظر بگیرید.
* در روزهای برفی از کوهنوردی اجتناب کنید.
* برای خروج از منزل از سلامت وسیله نقلیه و مجهز بودن آن به امکانات ایمنی مطمئن باشید.
* هنگام خروج از منزل از لباس مناسب و کفش عاج دار استفاده نمایید.
* در صورت نقص فنی اتومبیل، آن را به منتهی علیه سمت راست در مکانی مناسب متوقف و برای پیشگیری از برخورد وسایل نقلیه عبوری علائم هشدار دهنده را در فاصله مناسب قرار دهید.
* هنگام عبور از روی پلکان های برف* گیر ساختمان ها، پل های عابر پیاده و پل نرده های روی جوی *ها با دقت لازم عبور و از دستگیره های کناری حتما استفاده کنید.
* در هنگام رانندگی بر روی سطح لغزنده از گرفتن ترمزهای ناگهانی بپرهیزید.
* هنگام پارو کردن برف بام از پرتاب آن بر روی سیم های انتقال برق جدا خودداری شود.
* به منظور پیشگیری از سقوط از ارتفاع، از نزدیک شدن کودکان به لبه بام جلوگیری به عمل آید.
* به منظور پیشگیری از برخورد وسایل نقلیه عبوری حتما از پیاده رو عبور کرده و از تردد درسطح خیابان خودداری کنید.
* در روزهای برفی و یخبندان هرگز از موتورسیکلت و دوچرخه استفاده نکنید.
* هنگام عبور از عرض خیابان با در نظرگرفتن فاصله از وسیله نقلیه با احتیاط کامل عبور نموده و از دویدن خودداری نمایید.
* هنگام عبور از معابر مواظب سقوط قندیل های یخی آویزان از ناودان و لبه ساختمان باشید.
* از عبور از سطح یخ زده حوض *ها و دریاچه *های مصنوعی پارک ها جدا خودداری کنید.
عینک آفتابی

توصیه*های یک چشم پزشک برای روزهای برفی:
برای پیشگیری از " برف کوری " از عینک آفتابی استفاده کنید. یک متخصص و جراح چشم برای پیشگیری از بروز عارضه "برف کوری" استفاده از عینک آفتابی را توصیه کرد.
دکتر محمد کریم اسماعیلی، متخصص و جراح چشم و فوق تخصص پیوند قرنیه در گفتگو با خبرنگار بهداشت و درمان ایسنا منطقه علوم پزشکی تهران، در تعریف برف کوری گفت: افرادی که بدون عینک آفتابی در معرض برف یا یخ به خصوص در نواحی قطبی و یا ارتفاعات قرار می *گیرند دچار علائم چشمی *ای می *شوند که به برف کوری معروف است.
وی، درد و قرمزی چشم *ها، ترس از نور، احساس جسم خارجی در چشم* ها، تورم پلک* ها و کاهش بینایی را از علائم برف کوری دانست و افزود: اگر فردی حتی به مدت 20 دقیقه بدون عینک آفتابی در ارتفاعات و در محیطی که برف تازه باریده قرار بگیرد ممکن است به این عارضه دچار شود. اسماعیلی، علت برف کوری را انعکاس اشعه ماورای بنفش از سطح برف و یخ دانست و گفت: برف تازه تا 80 درصد اشعه ماوراء بنفش را منعکس می* کند و علائم آن حدود 6 تا 12 ساعت بعد بروز می* کند؛ به علاوه استفاده از عینک در هوای ابری نیز توصیه می *شود؛ چرا که امواج ماوراء بنفش از ابرها هم عبور می* کنند.
وی با رد تصور اشتباه عموم در خصوص کوری در برف توضیح داد: کاهش بینایی ناشی از برف کوری اغلب موقت است و به ندرت به کوری دائمی منجر می *شود و علائم چشمی حدود 18 تا 24 ساعت بعد بهبود می *یابند.
اسماعیلی با اشاره به تاثیر استفاده از عینک آفتابی در پیشگیری از برف کوری در خصوص ویژگی عینک گفت: عینک* ها باید فقط حدود 5 تا 10 درصد نور مرئی را عبور دهند و تقریبا تمام امواج ماوراء بنفش را جذب و دارای عدسی بزرگ باشند.
این چشم پزشک، خروج لنزهای تماسی از چشم، امتناع از مالش چشم* ها، قرار گرفتن بیمار در اتاق تاریک، کمپرس سرد چشم* ها و استفاده از مُسکن جهت کاهش درد، قطره آنتی بیوتیک و عینک آفتابی را از راه* های درمان برف کوری دانست.


:: موضوعات مرتبط: اخبار و دانستنی های پزشکی , ,
:: بازدید از این مطلب : 656
|
امتیاز مطلب : 3
|
تعداد امتیازدهندگان : 1
|
مجموع امتیاز : 1
تاریخ انتشار : جمعه 21 خرداد 1395 | نظرات ()